Materiaalit & vastuullisuus

Marisevan yksi tärkeimmistä periaatteista on löytää tuotteisiin materiaalit, mitkä eivät ole vain kauniita ja kestäviä, vaan myös valmistettu mahdollisimman lähellä ja mahdollisimman vastuullisesti. Jokainen käytössä oleva materiaali on tarkoin valittu suosien kotimaisia valmistajia.

Koristekankaat:

Kangastuotteissa olevien koristekankaiden kuosit on suunnittellut Camilla Häggblom. Kankaat ovat 100% puuvillaa ja ne on valmistettu Pohjois-Euroopassa.

Korkkikankaat:

Marisevan korkkituotteissa käytettävät korkkikankaat muistuttavat tuntumaltaan ja ominaisuuksiltaan paljon oikeaa nahkaa, ollen kuitenkin täysin vegaanisia. Korkkikankaat valmistetaan Portugalissa korkkitammen kuoresta. Korkkitammen kuori irroitetaan vahingoittamatta puuta millään tavalla, minkä jälkeen puu alkaa kasvattamaan uutta korkkikerrosta. Korkkikankaiden pinta on vettä- ja likaa hylkivä sekä kestää äärimmäisen hyvin kovempaakin kulutusta. Korkkikangas on helppo puhdistaa kostealla liinalla pyyhkimällä tai märän kuran voi helposti ja nopeasti huuhdella pois vedellä.

Tuotteiden runko:

Kaikkien Marisevan pantojen ja hihnojen runkoremmit ovat valmistettu Suomessa. Pannoissa ja tavallisissa hihnoissa runkona käytetään polyesterinauhaa, mikä on äärimmäisen kestävää sekä vettä ja hometta hylkivää. Käyttössä olevien polyesterinauhojen lujuudet ovat 750-2200kg.

Heijastinkankaat:

Käytössä olevat heijastinkankaat ovat 80% polyesteriä ja 20% puuvillaa, ja niiden pinta muodustuu mikroskooppisen pienistä lasihelmistä. Harmaa heijastinkangas on EN ISO 20471 -standardin mukaisesti hyväksytty ja loistaa äärimmäisen hyvin pimeällä. Musta heijastinkangas ei värinsä puolesta loista ihan yhtä kirkkaana, mutta silläkin saa tyylikkäästi lisää näkyvyyttä pimeälle. Heijastinkankaiden pinta on vettä- ja likaa hylkivää, joten se on helppo puhdistaa kostealla liinalla pyyhkimällä.

Postitusmateriaalit:

Marisevan tuotteet on alusta asti toimitettu asiakkaille täysin ilman muovia. Pakkaamiseen on käytössä kierrätetystä, valkaisettomasta paperista valmistettu silkkipaperi ja paperinarut. Postitukseen käytetään ensisijaisesti vahvoja paperipusseja - Paperi on valmistettu pohjoismaisella tehtaalla, jossa käytetään ilmastoa säästävää uusiutuvaa energiaa. Paperin raaka-aineena pohjoismainen puu, joka on kasvanut FSC-sertifioidussa metsässä sekä paperipussit on FSC-sertifioitu ja ilmastokompensoitu. Ainoastaan isoimmat tilaukset, mitkä ei postituspussiin mahdu, lähetetään pahvilaatikossa. Kaikki Marisevan pakkaamiseen ja postitukseen käytetyt materiaalit on helppo kierrättää pahvin- ja/tai paperinkeräyksessä.