Tuotteiden turvallisuus

Mariseva tuotteille ei ole toistaiseksi tehty virallisia kestävyystestejä - Lukuisat tuotteet ovat kuitenkin olleet kovassa käytössä omalla, vajaa 30kg painavalla, aralla koiralla sekä asiakkailla, joilta olen saanut erittäin positiivista palautetta tuotteiden laadusta.

Suunnitteilla on heti mahdollisuuden tullen teetättää (vetolujuus)kestävyystestit ainakin osalle tuotteistani, minkä avulla saan arvokasta tietoa tuotteideni todellisesta kestävyydestä.

Pyrin löytämään tuotteisiini mahdollisimman turvalliset ja kestävät valmistusmateriaalit. Kaikki tuotteeni ovat ommeltu teollisuusompelukoneella ja kiinnityskohdat moninkertaisella ompeleella.

Vaikka tuotteeni on huolella valmistettu, niiden kunto pitää tarkistaa säännöllisesti, vähintäänkin kiinnityskohdat/-ompeleet tulisi tarkistaa ennen jokaista käyttöä. Ehjän varusteen tulisi kestää myös kovemmassa käytössä, vioittuessaan (mikäli esimerkiksi koira pääsee pureskelemaan talutinta tai pantaa) varusteen käyttö tulee lopettaa välittömästi.

Jokaisessa tuotteessa kiinnityskohdat ja -ompeleet ovat selkeästi näkyvillä niiden kunnon tarkistamista ajatellen. Näiden ompeleiden ei pitäisi purkautua ilman ulkoista rasitusta (esimerkiksi koiran pureskelu, terävät esineet). Mikäli kuitenkin huomaat kiinnityskohdissa löysyyttä, lopeta tuotteen käyttö välittömästi ja ota minuun yhteyttä!

Ekologisuus

Materiaalien ja niiden ostopaikkojen valinnassa pyrin suosimaan kotimaista. Kuitenkin heikon saatavuuden vuoksi tällä hetkellä läheskään kaikkia materiaaleja ei ole mahdollista ostaa Suomesta. Etsin kuitenkin jatkuvasti uusia ja parempia tapoja tukea kotimaisuutta.

Tuotteissani käytettävät kankaat tulevat tällä hetkellä minulle Suomesta ja Saksasta. Runkomateriaalit (polypropeenihihnat ja metalliosat) tilaan kaikki Tšekeistä. Pakkausmateriaalit, ompelu- ja muut tarvikkeet ostan kaikki mahdollisimman läheltä, suosien kotimaisia kivijalkamyymälöitä.

Postitusten suhteen tähtään mahdollisimman minimalistiseen ja helposti kierrätettävään paketointiin. Paketoinnissa ja postituksessa en käytä mitään muovia. Tuotteet postitetaan pahvilaatikossa, pahviset tuote-/hintalaput on kiinnitetty paperinarulla ja tuotteiden mukana tuleva kiitoskirje on kierrätyskartongista itse valmistettu.

Itse valmistusprosessissa pyrin tuottamaan mahdollisimman vähän sekajätettä ja kierrättämään kaiken mahdollisuuksien mukaan. Kankaat ja hihnat pyrin hyödyntämään kokonaisuudessaan.