• Verkkokaupan tyhjennys | Kaikki valmistuotteet -25% alennuksella la 24.4. saakka!
  • Verkkokaupan tyhjennys | Kaikki valmistuotteet -25% alennuksella la 24.4. saakka!

Mariseva pähkinänkuoressa:

Mariseva on vuoden 2020 alussa perustettu, kotimainen käsityöyritys ja kaiken tämän takana häärää yksi nainen:

Olen 25 vuotias Espoolainen, jolle eläimet ja käsityöt ovat olleet intohimo aivan pienestä pitäen. Vaikka ensimmäisen ikioman lemmikin, recuekoira Bentleyn sain vasta vuonna 2018, olen lyhyen elämäni aikana ollut paljon erilaisten eläinten kanssa tekemisissä. Idea Marisevaan syntyi, kun en vaan millään meinannut löytää koiralleni mieluisia varusteita. Perheeni tukemana hankin itselleni teollisuusompelukoneen ja hieman materiaaleja - Ensimmäisestä, maailman rumimmasta pantakokeilusta lähtien olen ollut aivan koukussa! Tuotteissani kaikkeista tärkeimpänä kriteerinä on ehdottomasti turvallisuus - Aran koiran omistajana, haluan luottaa tuotteiden kestävyyteen tilanteessa kuin tilanteessa. Tämä ei kuitenkaan suinkaan tarkoita ettei tuotteet voisi samaa aikaa olla myös silmiä hiveleviä - Haluan tuotteitteni erottuvan edukseen, kauniin ja uniikin ulkonäkönsä puolesta. - Mari-Liis Veskus

Tuotteiden turvallisuus

Mariseva tuotteille ei ole toistaiseksi tehty virallisia kestävyystestejä!

Suunnitteilla on heti mahdollisuuden tullen teetättää (vetolujuus)kestävyystestit ainakin osalle tuotteista, minkä avulla saadaan arvokasta tietoa tuotteiden todellisesta kestävyydestä.

Tuotteisiin pyritään löytämään mahdollisimman turvalliset ja kestävät valmistusmateriaalit. Kaikki tuotteet ovat ommeltu teollisuusompelukoneella ja kiinnityskohdat moninkertaisella ompeleella.

Vaikka tuotteet ovat huolella valmistettu, niiden kunto pitää tarkistaa säännöllisesti, vähintäänkin kiinnityskohdat/-ompeleet tulisi tarkistaa ennen jokaista käyttöä. Ehjän varusteen tulisi kestää myös kovemmassa käytössä, vioittuessaan (mikäli esimerkiksi koira pääsee pureskelemaan talutinta tai pantaa) varusteen käyttö tulee lopettaa välittömästi.

Jokaisessa tuotteessa kiinnityskohdat ja -ompeleet ovat selkeästi näkyvillä niiden kunnon tarkistamista ajatellen. Näiden ompeleiden ei pitäisi purkautua ilman ulkoista rasitusta (esimerkiksi koiran pureskelu, terävät esineet). Mikäli kuitenkin huomaat kiinnityskohdissa löysyyttä, lopeta tuotteen käyttö välittömästi ja ota yhteyttä!

Ekologisuus

Materiaalien ja niiden ostopaikkojen valinnassa pyrtään suosimaan kotimaista. Kuitenkin heikon saatavuuden vuoksi tällä hetkellä läheskään kaikkia materiaaleja ei ole mahdollista ostaa Suomesta. Uusia ja parempia tapoja tukea kotimaisuutta etsitään kuitenkin jatkuvasti.

Tuotteissa käytettävät kankaat hankitaan tällä hetkellä Suomesta ja Saksasta. Suurin osa runkomateriaaleista (polypropeenihihnat ja metalliosat) tilataan Tšekeistä. Osa polypropeenihihnoista on myös ostettu ja valmistettu Suomessa. Pakkausmateriaalit, ompelu- ja muut tarvikkeet ostetaan kaikki mahdollisimman läheltä, suosien kotimaisia kivijalkamyymälöitä.

Postitusten suhteen tähdätään mahdollisimman minimalistiseen ja helposti kierrätettävään paketointiin. Paketoinnissa ja postituksessa ei käytetä mitään muovia. Tuotteet postitetaan pahvilaatikossa, pahviset tuote-/hintalaput on kiinnitetty paperinarulla ja tuotteiden mukana tuleva kiitoskirje on myös kartongista valmistettu.

Itse valmistusprosessissa pyritään tuottamaan mahdollisimman vähän sekajätettä ja kierrättämään kaiken mahdollisuuksien mukaan. Kankaat ja hihnat pyritään hyödyntämään kokonaisuudessaan.