Mitä koirien ulkoiluvarusteiden tulisi kestää?

Millainen on Mariseva varusteiden kestävyys?
Mitä koirien ulkoiluvarusteiden tulisi kestää?
Pitääkö jokaisen varusteen sopia jokaiselle koiralle?

Aika tarkallen 2,5 vuotta koirien kaulapantoja ja taluttimia valmistaneena olen hyvin paljon miettiny jokaista näistä kysymyksistä ja varmasti on myös moni mun seuraajista ja asiakkaista.

Tässä hieman omia ajatuksiani ❤️ Haluan kuitenkin huomauttaa, että tässä puhun tuotteiden kosmeettisesta kestävyydestä eli siitä miten tuotteiden ulkonäkö kestää käyttöä. Turvallisuuden suhteen kestävyys on sitten täysin eri asia - Marisevan tuotteet on erittäin huolella ommeltu ja runkona on laadukkaat materiaalit, eikä tuotteisiin pitäisi kovemmassakaan käytössä tulla mitään suoraan tuotteen turvallisuuteen vaikuttavaa kulumaa (tästä huolimatta varusteiden kunto tulee tarkastaa säännöllisesti!)

Itse olen sitä mieltä, että koirien kaulapannat ja taluttimet on verrattavissa ihmisillä kenkiin. Kaikille ei sovi jokaiset kengät eikä kaikki kengät sovi jokaiseen käyttöön. Ja vaikka kengät olisi todella laadukkaat ja/tai hintavat, se ei tarkoita että ne pysyy uuden veroisena, jos niillä esimerkiksi rymyää metsässä ja kuraojissa monta kertaa päivässä.

Marisevan valikoimassa on erilaisia koristemateriaaleja, mistä jokainen soveltuu parhaiten erilaisiin käyttötarkoituksiin:

Korkkikankaat: Kuravelli lenkkeilyyn
Peruskankaat: Siistiin lenkkeilyyn
Heijastinkankaat: Pimeällä lenkkeilyyn

Nämä nyt toki hyvin kiteytettynä. Ja jokaista tuotetta voi käyttää ihan kaikkiin näistä, mutta samalla pitää kuitenkin ymmärtää, ettei tuotteet välttämättä pysy yhtä kauniina ja siistinä. Moni varmasti itsekin valitsee kuraiselle metsälenkille jotkut vettä ja likaa kestävät kengät mitkä on siihen tarkoitukseen suunniteltu, eikä esimerkiksi valkoisia, peruskankaisia tennareita? 😅 Tai toki ne valkoiset tennaritkin voi jalkaan laittaa, mutta sillon tuskin tulee yllätyksenä, ettei ne lenkin jälkeen enää tuppaa yhtä valkoiset ja siistit olemaan.

Sopivan käyttötarkotuksen lisäksi esimerkiksi puolikuristavissa - ja martingaalipannoissa pitää ottaa myös huomioon että kurra-osa on äärimmäisen liikkuva ja kuluva osa. Tämä osa pannasta jatkuvasti liikkuu ja näin ollen siihen kohdistuu jatkuvaa hankausta. Tästä syystä kurra-osa väistämättä kuluu herkemmin kuin muu panta. Tähän onneksi ratkaisuna on vaihdattaa kurra-osa tarvittaessa uuteen, mikä on super nopea ja helppo homma!

Taluttimissa erityisesti kestävyyteen taas vaikuttaa se miten tuotetta käyttää. Esimerkiksi itse en henkikökohtaisesti tykkää yhtään siitä, että hihna laahaa maata pitkin. Tällöin se on ihan väistämätön fakta, että hihna likaantuu ja kuluu. Toki markkinoilta löytyy tällaiseenkin käyttöön sopivia materiaaleja, mutta ne ei ainakaan tällä hetkellä Marisevan valikoimaan kuulu. Tähänkin kenkä esimerkkinä voin sanoa, että kyllä kuluu kengän pohjatkin ennemmin tai myöhemmin puhki, jos jalkojaan laahaa jatkuvasti maata vasten 😅 Asfalttia ja soraa vasten laahautuessaan se on hieman sama kuin hiekkapaperilla hihnaa hankaisi. Toki Mariseva taluttimissa grip remmi kestää kulutusta suhteellisen hyvin, mutta erityisesti koristekankaiden kanssa suosittelen välttämään tätä hihnan maassa laahaamista mikäli haluaa hihnan pysyvän mahdollisimman siistinä.

Lopuksi vielä maininta myös metalliosista. Marisevalla käytössä olevat metalliosat ovat pinnoitettua ja valitettavasti niistä alkaa väri kulumaan enemmin tai myöhemmin, erityisesti niistä kohdista mihin eniten kulutusta kohdistuu. Kovasti toivon, että joskus löytyisi värilliset metalliosat, mistä ei pinta kuluisi, mutta tämä taitaa olla aikalailla haave-ajattelua. Mustan ja antiikinkultaisen värin kestävyydessä en ole huomannut eroja, mutta antiikinkultaisessa kuluminen ja pinnoitteen alta puskeva metallinväri ei erotu niin helposti verrattuna mustaan.

Summa summarum.. Se, että tuote ei kaikenlaista käyttöä kestä eikä kaikille koirille tai omistajille sovi, ei mielestäni tee tuotteista missään nimessä sen huonompia ❤️ Marisevan valikoimaan olen pyrkinyt kasaamaan mahdollisimman kattavasti erilaisia tuotteita, mistä varmasti suurimmalle osalle löytyy edes joku sopiva ja aina ihan äärimmäisen mielelläni auta juuri sua löytämään just teidän tarpeisiin sopivimmat kamppeet ❤️

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.